måndag, juli 05, 2010

Från midsommar till loppis.

Nu klarar jag av att få in bilderna i mans dator så nu tänkte jag visa hur min midsommar har varit, bättre sent än aldrig.Vi firade midsommarafton i Sorunda där dom har en lite annorlunda tradition att klä midsommarstången.


Högst uppe i toppen sitter det en tupp, den är klädd i liljekonvaljblad, den smyckas med blommor, kransar, vasskronor med urblåsta ägg, färgglada tyglappar, midsommarstången med den säregna utsmyckningen ska förhoppningsvis ge god skörd det kommande året.
Det var en mycket trevlig dag, tre stycken av mina syskon var där med familjer. Vi fikade och åt Sorunda tårta.Efter firandet i Sorunda åt vi en tradions riktig midsommarmiddag med sill, nypotatis, jansson, jordgubbar och grädde hos min syster och svåger i deras trädgård. Vädret var helt underbart sol och molnfritt hela dagen.

Min födelsedag har jag också hunnit med att fira.
Min man och jag brukar inte alltid ge födelsedagspresenter utan köpa något till hemmet som vi behöver så den här födelsedagen blev det en..


...paviljong till trädgården. Är så nöjd med den. Min mans bror hjälpte till att montera upp den, tack för det kära svåger.


Har varit på en guidad tur i Sorunda "kvinnospår" som handlade om betydelsefulla kvinnor och hur kvinnor hade det från vikingatiden och framåt i Sorunda, det var väldigt intressant.


Med på turen var min kära syster och FrejaBilden högst upp är på en tavla jag köpte i Sorundas hembygdsstuga. En bok om Sorundaspråket dom hade en egen dialekt i Sorunda. Ett broderihäfte med bara mönster från bygden.


Nu hoppas jag att ni orkar läsa vidare har bara min loppisrunda kvar ;)Lite fynd som jag gjorde igår när min man och jag var på loppis jag köpte en spegel med vikbara "luckor" som jag glömde fota, jag får visa den när jag målat och fixat till den.

Detta blev ett långt inlägg hoppas att ni orkade till slutet.

Glad sommar!
6 kommentarer:

pysseliten sa...

Oj vilka fina bilder :)
Och en härlig present tiller alla .

Lobben sa...

Ser ut som du hade en härlig midsommar.

Lisbet sa...

Tack för titten på en lite annorlunda midsommarstång. Verkligt intressant!
Fina bilder, som vanligt.
Ser fram emot att få se spegeln sen!
Njut av sommaren!

Carro sa...

Hej, hej! Vad fint du fått ihop bilderna;)

Eva sa...

Klart man orkar läsa till slutet när det är så fina sommarbilder och vad tervligt du har det. Grattis till födelsedagen i efterskott, hoppas du får en fortsatt fin sommar.

Black Iris sa...

Klart man läser hela inlägget som innehöll så mycket fint och roligt.
Härligt med annorlunda midsommarfirande. En del firar ju midsommar nästan som jul med alla julens maträtter och så.
Den krokiga spiken gillade jag och paviljongen har vi också funderat på men vi nöjde oss med ett solsegel i år.
Grattis i efterskott också förresten.
Ha det lika bra som jag har det just nu och njut av sommaren för den e som bekant kort.

Kram Maidi